Bramborové vějíře s pestem
65 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 50gramůSýr Parmezán
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůBazalka
- 2lžíceOříšky piniové
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
371 mg
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce vaříme asi 20 minut v osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.
- 2Oloupaný česnek, část bazalky a Parmazán nahrubo nakrájíme. Spolu s piniovými oříšky a olivovým olejem rozmixujeme na omáčku, osolíme, opepříme.
- 3Brambory oloupeme, v odstupech 1 cm opatrně nařízneme. Do zářezů vetřeme připravené pesto, brambory položíme na kousky alobalu a kraje zvedneme. Brambory pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
- 4Pokrm ozdobíme zbylou bazalkou, můžeme podávat s rajčatovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.