Bramborové vějíře s pestem

65 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
371 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce vaříme asi 20 minut v osolené vodě, scedíme je, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.
  • 2
    Oloupaný česnek, část bazalky a Parmazán nahrubo nakrájíme. Spolu s piniovými oříšky a olivovým olejem rozmixujeme na omáčku, osolíme, opepříme.
  • 3
    Brambory oloupeme, v odstupech 1 cm opatrně nařízneme. Do zářezů vetřeme připravené pesto, brambory položíme na kousky alobalu a kraje zvedneme. Brambory pečeme asi 20 minut ve středně vyhřáté troubě.
  • 4
    Pokrm ozdobíme zbylou bazalkou, můžeme podávat s rajčatovým salátem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.