Bramborové vějířky na mangoldu
65 min.
Ingredience
- 200gramůMangold
- 1kusPaprika červená
- 2kusyCibule
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 15gramůMáslo čerstvé
- 750gramůBrambory
- 40gramůSýr Parmezán
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
10 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Mangold očistíme, omyjeme, najemno nasekáme. Očištěnou papriku nakrájíme na kostičky.
- 2V kastrole na oleji necháme zesklovatět oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme mangold s paprikou, vše opékáme 5 minut. Potom směs osolíme a opepříme.
- 3Zapékací mísu vymažeme lžičkou másla a vložíme do ní mangold. Brambory oloupeme, omyjeme, několikrát podélně nařízneme, ale neprořízneme. Rozložíme na mangold, posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe zbylým máslem nakrájeným na kousky. Nakonec přilijeme vývar.
- 4Pokrm pečeme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 16. 8. 2015
Bramborové vějířky na mangoldu
Díky za recepty s mangoldem. Musím je teprve vyzkoušet. Ale jinak mangold v jednoduchých receptech už znám a chutná mi.