Bramborovo-kapustový koláč
80 min.
Ingredience
- 1hrstPetržel - nať
- 10kusůKapusta růžičková
- 200gramůZakysaná smetana
- 400gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1špetkaPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200mililitrůMléko polotučné
- 5lžicMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
427 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
13 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Opražíme, přilijeme mléko a promícháme. Do hotového bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl, stroužek česneku a nasekanou petrželku.
- 2Nakrájíme na tenké plátky brambory, kapustičky očistíme a rozpůlíme.
- 3Do formy nalijeme vrstvu bešamelu, na něj naskládáme brambory, kapustičky a opět zalijeme bešamelem.
- 4Dáme péct do středně vyhřáté trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.