Bramborovo-květákové koule

55 min.
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
72 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 20 minut. Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme doměkka 10 minut. Potom brambory a květák scedíme a společně mačkadlem rozmačkáme. Přidáme vejce, jemně nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř a ještě jednou všechny suroviny rozšťoucháme. Z připraveného těsta pomocí dlaní tvarujeme koule, které obalíme ve strouhance.
  • 2
    Do vysoké pánve vlijeme olej, rozehřejeme, pokládáme připravené koule a po každé straně je opékáme přibližně 5 minut.
  • 3
    Do pánvičky dáme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme máslo, slaninu opečeme na křupavé kousky, nakonec přisypeme mletou sladkou papriku a ihned stáhneme ze sporáku.
  • 4
    Opečené koule naložíme na talíře, posypeme je opečenou slaninou, polijeme tukem a jídlo podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.