Bramborovo-květákové koule
55 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 4litryVoda pitná
- 1kilogramKvěták
- 100gramůSýr Parmezán
- 20gramůPetržel - nať
- 0,5gramSůl
- 0,5gramPepř černý mletý
- 100gramůStrouhanka
- 100gramůAnglická slanina
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 3decilitryOlej slunečnicový
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
858 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
72 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme, vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 20 minut. Květák rozdělíme na růžičky, vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme doměkka 10 minut. Potom brambory a květák scedíme a společně mačkadlem rozmačkáme. Přidáme vejce, jemně nastrouhaný sýr, nasekanou petrželovou nať, sůl, pepř a ještě jednou všechny suroviny rozšťoucháme. Z připraveného těsta pomocí dlaní tvarujeme koule, které obalíme ve strouhance.
- 2Do vysoké pánve vlijeme olej, rozehřejeme, pokládáme připravené koule a po každé straně je opékáme přibližně 5 minut.
- 3Do pánvičky dáme na malé kousky nakrájenou anglickou slaninu, přidáme máslo, slaninu opečeme na křupavé kousky, nakonec přisypeme mletou sladkou papriku a ihned stáhneme ze sporáku.
- 4Opečené koule naložíme na talíře, posypeme je opečenou slaninou, polijeme tukem a jídlo podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.