Bramborovo- rybí kuličky
75 min.
Ingredience
- 150gramůBrambory
- 400gramůTreska aljašská
- 2kusyVejce slepičí
- 2kusyCibule
- 30gramůMáslo čerstvé
- 120gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3gramyPepř černý celý
- 1kusBobkový list
- 60gramůCeler bulvový
- 50gramůPetržel kořen
- 2gramyNové koření celé
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 100gramůMajonéza
- 1decilitrMléko polotučné
- 60gramůMrkev kořen
- 30gramůPšeničná krupice
- 1kusSalát hlávkový
- 1kusŽemle tuková
- 50gramůPažitka
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
200 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Housku nakrájíme na kostičky a necháme nasáknout v misce s mlékem. Oloupané a nakrájené brambory uvaříme doměkka a scedíme, ponecháme v hrnci a přidáme k nim namočenou housku. Tresčí maso natrháme na menší kusy a přihodíme k bramborám. Přidáme vejce, podle potřeby krupici, osolíme, opepříme a rozmixujeme ručním mixérem. Na závěr přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmaženou na másle, muškátový oříšek a důkladně promícháme. Z vytvořené hmoty tvoříme menší kuličky, které si skládáme na tác.
- 2Do širšího hrnce vlijeme 2 l vody, přidáme oloupanou kořenovou zeleninu, cibuli, bobkový list, nové koření, celý pepř, sůl a přivedeme k varu. Do vroucího vývaru naházíme rybí kuličky a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou a necháme okapat. Mezitím si připravíme oválnou mísu, na kterou rozložíme listy hlávkového salátu a na střední linii rozetřeme lžící vrstu majonézy. Na majonézu rozložíme rybí kuličky a ozdobíme posekanou pažitkou. Servírujeme nejlépe s čerstvou zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.