Bramborový gratin s hříbky

125 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a osušíme je. Očištěné hříbky rozkrájíme na kolečka (nebo plátky) asi 1 cm silná. Brambory i houby osolíme, opepříme.
  • 2
    Zapékací mísu vytřeme česnekem a vymažeme máslem. Klademe do ní vrstvu brambor a vrstvu hub - každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a strouhanou cibulí. Vrchní vrstvu tvoří brambory (kousek pod okraj mísy). Vše zalijeme smetanou, posypeme sýrem a poklademe kousky másla.
  • 3
    Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 105 minut.
  • 4
    Gratin podáváme horký.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.