Bramborový gratin s hříbky
125 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1250gramůBrambory
- 125gramůSýr Gruyére
- 250gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 1000gramůHříbky čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
438 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
26 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na kolečka a osušíme je. Očištěné hříbky rozkrájíme na kolečka (nebo plátky) asi 1 cm silná. Brambory i houby osolíme, opepříme.
- 2Zapékací mísu vytřeme česnekem a vymažeme máslem. Klademe do ní vrstvu brambor a vrstvu hub - každou vrstvu posypeme nastrouhaným sýrem, nasekanou petrželkou a strouhanou cibulí. Vrchní vrstvu tvoří brambory (kousek pod okraj mísy). Vše zalijeme smetanou, posypeme sýrem a poklademe kousky másla.
- 3Zapékáme v mírně vyhřáté troubě asi 105 minut.
- 4Gratin podáváme horký.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.