Bramborový gratin s matjesy a pažitkovou omáčkou

85 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1091 kcal
Bílkoviny
40 g
Tuky
86 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Brambory oloupeme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Matjesy nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vymastíme máslem. Do misky vrstvíme střídavě plátky brambor a matjesy tak, aby vrchní vrstva byly brambory.
  • 2
    Rozšleháme žloutky se smetanou, opepříme a směsí přelijeme brambory v míse. Na povrch rozdělíme zbytek másla a dáme zapéct do trouby na 60 minut.
  • 3
    Na omáčku opláchneme a osušíme bylinky, najemno je nasekáme. Creme fraiche smícháme se zakysanou smetanou, osolíme a opepříme. Přimícháme bylinky a omáčku necháme chvíli odstát. Podáváme jako přílohu k bramborovému gratinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.