Bramborový gratin s uzeným lososem
85 min.
Ingredience
- 500gramůLosos uzený
- 50gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůCréme fraiche
- 200gramůZakysaná smetana
- 1kilogramBrambory
- 1lžíceKerblík
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1017 kcal
Bílkoviny
52 g
Tuky
72 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na kolečka. Uzeného lososa nakrájíme na silnější proužky.
- 2Zapékací mísu vymažeme máslem a vrstvíme do ní střídavě kolečka brambor a proužky uzeného lososa. Poslední vrstvou musí být brambory.
- 3V menší misce rozšleháme žloutky se smetanou, osolíme, opepříme a vlijeme na bramborovou směs. Navrch klademe kousky másla. Zapékací misku vložíme do předehřáté trouby a pečeme 60 minut.
- 4Pažitku a kerblík omyjeme, osušíme a najemno nasekáme, vložíme do misky. Přilijeme creme fraiche, zakysanou smetanu, osolíme a opepříme. Důkladně promícháme a podáváme jako přílohu k bramborovému gratinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.