Bramborový guláš na řecký způsob
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 1kilogramBrambory
- 2decilitryOlej rostlinný
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý celý
- 1lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
630 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
50 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme brambory a nakrájíme na kostky.
- 2V hrnci rozpálíme olej a osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, na ni potom přidáme brambory a také osmažíme. Zalijeme vodou, přidáme prolisovaný česnek a povaříme asi 5 minut. Nakonec vlijeme rozmixovaná rajčata, ochutíme solí, pepřem a vaříme 30 minut na mírném ohni, občas zamícháme.
- 3Podáváme ozdobené posekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.