Bramborový koláč s masem
90 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej olivový
- 500gramůJehněčí maso
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaPaprika mletá uzená
- 400gramůBrambory
- 8kusůVejce slepičí
- 100mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2lžícePažitka
- 1lžíceBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
489 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
32 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
687 mg
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 180 stupňů Celsia. Jehněčí maso nakrájíme na kostky a umeleme.
- 2Na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje, přidáme mleté jehněčí maso, najemno nasekaný česnek, cibuli, mletou papriku a za stálého míchání opékáme. Pak maso odložíme stranou.
- 3Do druhé pánve dáme zbytek oleje, na plátky nakrájené brambory a opékáme je dohněda. Přidáme maso a ještě dalších 5 minut opékáme společně s bramborami.
- 4V míse smícháme vejce, smetanu, najemno nasekanou pažitku, bazalku, osolíme a opepříme.
- 5Maso na pánvi posypeme nastrouhaným ementálem, promícháme a přilijeme vaječnou směs. Vše opět důkladně promícháme.
- 6Zapékací mísu vymažeme máslem a hotovou směs do ní nalijeme. Vložíme do trouby a pečeme 25 minut. Po upečení ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.