Bramborový koláč s parmskou šunkou
70 min.
Ingredience
- 1lžíceSolamyl - bramborový škrob
- 1kilogramBrambory
- 500gramůChlebová směs
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 250gramůTvaroh měkký - nízkotučný
- 6kusůCibulka jarní
- 200gramůŠunka parmská
- 50mililitrůMléko polotučné
- 2kusyVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaKmín římský
- 1kusPažitka
- 150mililitrůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1075 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
49 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a 20 minut vaříme. Poté brambory slijeme, necháme vychladnout a oloupeme. Chlebové těsto vyválíme a vložíme do vymazané koláčové formy. Troubu předehřejeme na 200°C.
- 2Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme tvaroh, najemno nasekanou a očištěnou jarní cibulku, pokrájenou parmskou šunku,, škrob, vlažné mléko, vejce, olej a vymícháme v hladké těsto. Osolíme, opepříme, přidáme římský kmín a rozložíme do koláčové formy na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.
- 3Po upečení ihned servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.