Bramborový koláč s parmskou šunkou

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1075 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
49 g
Sacharidy
127 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a 20 minut vaříme. Poté brambory slijeme, necháme vychladnout a oloupeme. Chlebové těsto vyválíme a vložíme do vymazané koláčové formy. Troubu předehřejeme na 200°C.
  • 2
    Uvařené a vychladlé brambory nastrouháme, vložíme do mísy, přidáme tvaroh, najemno nasekanou a očištěnou jarní cibulku, pokrájenou parmskou šunku,, škrob, vlažné mléko, vejce, olej a vymícháme v hladké těsto. Osolíme, opepříme, přidáme římský kmín a rozložíme do koláčové formy na těsto. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 30 minut.
  • 3
    Po upečení ihned servírujeme na připravené talíře a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.