Bramborový krém s piniovými oříšky

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
436 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
36 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, očistíme a vložíme na pečícím papírem vyložený plech. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů Celsia asi 40 minut.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme lžíci másla a nahrubo nasekané piniové oříšky na něm orestujeme. Poté je vyjmeme, necháme vychladnout a polovinu oříšků rozmixujeme na pyré.
  • 3
    Pažitku omyjeme, osušíme a najemno nasekáme. Okurku oloupeme, podélně překrojíme a vydlabeme semena. Poté okurku nakrájíme na kostičky.
  • 4
    Brambory necháme trochu zchladnout, překrojíme a dužinu lžičkou vydlabeme.
  • 5
    V misce smícháme vydlabané brambory, zbytek másla, nasekané a rozmixované piniové oříšky. Nakonec přimícháme okurku a pažitku, vše osolíme, opepříme a přidáme muškátový květ. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.