Bramborový nákyp s lilky a klobásou
75 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 2kusyLilek
- 600gramůBrambory
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 150gramůCréme fraiche
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaTymián čerstvý
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceHořčice
- 8kusůKlobása Dunajská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1390 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
116 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Lilky očistíme, omyjeme, nakrájíme na plátky. Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na plátky.
- 2Cibule oloupeme, nakrájíme na kostičky. V pánvi rozehřejeme máslo a za stálého míchání v něm osmahneme cibulku. Přidáme brambory a za stálého míchání opékáme 5 minut. Nakonec osolíme a opepříme.
- 3Přidáme plátky lilku, krátce opečeme a znovu osolíme a opepříme. Vše přendáme do vymaštěné zapékací misky a zalijeme vývarem. Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia. Vejce rozšleháme se smetanou, creme fraiche a horčicí, osolíme, opepříme a směsí nákyp přelijeme. Nákyp pečeme 45 minut dozlatova.
- 4Asi 10 minut před koncem pečení rozdělíme na nákyp klobásy. Podáváme zdobené tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.