Bramborový nákyp s mletým masem
50 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kilogramBrambory
- 200gramůVepřové maso mleté
- 50gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžíceOlej stolní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžícePetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 200mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
503 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
30 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme a na kousky nakrájíme brambory. Dáme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme do měkka. Brambory slijeme, do horkých brambor přidáme lžíci másla a mléko a vyšleháme kaši, osolíme a necháme vychladnout.
- 2Oddělíme vaječné žloutky od bílků a z bílků ušleháme tuhý sníh. Žloutky vmícháme do vychladlé kaše a přimícháme ušlehaný sníh z bílků. Oloupeme cibuli, nakrájíme na jemno, prolisujeme česnek a slaninu pokrájíme na kostičky.
- 3Rozehřejeme olej na pánvi a slaninu rozškvaříme, přidáme cibuli a osmahneme.
- 4Přidáme mleté maso a podusíme za občasného míchání, dokud nezhnědne. Přidáme česnek, sůl, pepř a vmícháme petržel.
- 5Vymažeme a vysypeme zapékací mísu. Rozdělíme bramborovou kaši na dvě části, jednu část rozetřeme na dno zapékací mísy, na ni rozložíme připravenou masovou směs.
- 6Na maso rozetřeme zbytek bramborové kaše a pokapeme máslem. 40 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.
- 7Podáváme se zeleninovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.