Bramborový nákyp s pórkem
95 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 500gramůPórek
- 1lžičkaSůl
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceŠalvěj čerstvá
- 1lžičkaMajoránka
- 100gramůAnglická slanina
- 1lžíceSýr Parmezán
- 2špetkyPepř černý mletý
- 6kusůVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Omytou petržel a šalvěj nasekáme a smícháme s pórkem. Okořeníme majoránkou a opepříme.
- 3Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny a střídavě navrstvíme plátky brambor a pórek.
- 4Vejce rozšleháme se solí a pepřem a nalijeme na pokrm. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a obložíme zbylou slaninou.
- 5Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.