Bramborový nákyp s pórkem

95 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
477 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
21 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvaříme ve slupce, slijeme, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Omytý pórek nakrájíme na kolečka a povaříme v osolené vodě asi 4 minuty. Omytou petržel a šalvěj nasekáme a smícháme s pórkem. Okořeníme majoránkou a opepříme.
  • 3
    Zapékací mísu vyložíme plátky slaniny a střídavě navrstvíme plátky brambor a pórek.
  • 4
    Vejce rozšleháme se solí a pepřem a nalijeme na pokrm. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a obložíme zbylou slaninou.
  • 5
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.