Bramborový nákyp s tuňákem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
316 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme a uvaříme v osolené vodě 25 minut doměkka.
  • 2
    Slijeme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 3
    Kousky rajčat smícháme s prolisovaným česnekem, kořením, solí a pepřem. Cuketu a lilek opláchneme, očistíme a nakrájíme na kolečka.
  • 4
    Na pánvi rozpálíme jednu lžíci oleje, přidáme cuketu a dusíme doměkka, stále obracíme. Pak ji vyjmeme z pánve. Přidáme ještě jednu lžící oleje, rozpálíme a smažíme lilek, aby lehce zhnědl.
  • 5
    V menším hrnci rozehřejeme tuk, přidáme mouku a vymícháme jíšku. Rozředíme vývarem a za stálého míchání přilijeme smetanu. Mícháme, dokud nevznikne hustá bílá omáčka. Povaříme ji asi 3 minuty, osolíme a opepříme.
  • 6
    Nákypovou formu vymažeme tukem, na dno dáme třetinu brambor, cukety, polovinu rajčatové omáčky a navrch rozdělíme polovinu tuňáka v olivovém oleji. Potom utvoříme vrstvu z druhé třetiny brambor a obložíme lilkem. Navrch rozdělíme zbytek omáčky a tuňáka. Zakryjeme zbytkem brambor a rovnoměrně zalijeme bílou omáčkou.
  • 7
    Nákyp zapékáme v předehřáté troubě na 175 °C asi 40 minut, dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.