Bramborový nákyp s vepřovými filety

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
58 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na stejně silné plátky. Pečicí formu dobře vymažeme máslem, na dno naskládáme připravené bramborové plátky.
  • 2
    Povrch brambor posypeme špetkou soli, pepřem, nasekanou petrželovou natí, česnekem, na tenké proužky nakrájenou cibuli.
  • 3
    Smetanu smícháme s rozkvedlanými vejci, půlkou přelijeme brambory a vložíme do nahřáté trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 25 minut.
  • 4
    Očistíme cuketu, pokrájíme na tenké kolečka, naskládáme na brambory. Ochutíme solí, pepřem, přelijeme zbylou smetanou s vejci a vrátíme opět na 10 minut do trouby.
  • 5
    Vepřové maso nakrájíme na 6 stejných plátků, osolíme, opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Vytáhneme pečicí formu z trouby, opečené masové filety naskládáme na povrch cuket, posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme zpátky do trouby a zapečeme ještě 10 - 15 minut.
  • 6
    Po vytažení z trouby necháme 10 minut jídlo odpočinout. Rozdělíme na 6 porcí, které pokládáme na jednotlivé talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.