Bramborový nákyp s vepřovými filety
75 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 3špetkySůl
- 3špetkyPepř černý mletý
- 1kusCibule
- 20gramůPetržel - nať
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 3kusyVejce slepičí
- 1kusCuketa
- 600gramůVepřová kýta
- 100gramůSýr Parmezán
- 80mililitrůOlej slunečnicový
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
690 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
58 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory omyjeme, nakrájíme na stejně silné plátky. Pečicí formu dobře vymažeme máslem, na dno naskládáme připravené bramborové plátky.
- 2Povrch brambor posypeme špetkou soli, pepřem, nasekanou petrželovou natí, česnekem, na tenké proužky nakrájenou cibuli.
- 3Smetanu smícháme s rozkvedlanými vejci, půlkou přelijeme brambory a vložíme do nahřáté trouby. Při 200 stupňové teplotě pečeme 25 minut.
- 4Očistíme cuketu, pokrájíme na tenké kolečka, naskládáme na brambory. Ochutíme solí, pepřem, přelijeme zbylou smetanou s vejci a vrátíme opět na 10 minut do trouby.
- 5Vepřové maso nakrájíme na 6 stejných plátků, osolíme, opepříme. V pánvi na rozehřátém oleji opečeme po obou stranách. Vytáhneme pečicí formu z trouby, opečené masové filety naskládáme na povrch cuket, posypeme nastrouhaným sýrem. Vložíme zpátky do trouby a zapečeme ještě 10 - 15 minut.
- 6Po vytažení z trouby necháme 10 minut jídlo odpočinout. Rozdělíme na 6 porcí, které pokládáme na jednotlivé talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.