Bramborový salát hanácký
70 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1kusCibule
- 1šálekHovězí vývar základní
- 4lžíceOlej rostlinný
- 3lžíceHořčice plnotučná
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 1kusSalát hlávkový
- 90gramůSlanina vepřová
- 4stroužkyČesnek
- 0,33lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
283 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
14 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
6 g
Cukr
888 mg
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme do mísy. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a povaříme v hovězím vývaru.
- 2Horkým vývarem přelijeme nakrájené brambory, necháme vychladnout a poté slijeme přebytečný vývar.
- 3Zvlášť v misce našleháme s olejem ocet, hořčici, sůl a pepř, nalijeme na brambory a promícháme.
- 4Slaninu nakrájenou na drobné kostičky vyškvaříme. Poté vše vlijeme na brambory. Přidáme na proužky nakrájený salát a vše lehce promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.