Bramborový salát s bílým vínem
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1šálekVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 1šálekVoda pitná
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceOlej stolní
- 1špetkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
2 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a ještě horké nakrájíme na plátky. Pokropíme je bílým vínem.
- 2Až se víno vsákne, (asi za 15 minut) přidáme jemně nasekanou petrželku.
- 3Připravíme marinádu z vody, octa, oleje, soli a cukru. Dobře protřeme a nalijeme na salát.
- 4Salát podáváme k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.