Bramborový salát s klobásou a sýrem

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
66 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě doměkka. Poté je scedíme a oloupeme. Vepřové klobásky nakrájíme na kolečka a nasucho osmažíme na pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo, petrželovou nať nasekáme najemno.
  • 2
    Na zálivku v rendlíku zpěníme na oleji cibuli s česnekem, přimícháme petrželovou nať, hořčici a mouku a dobře promícháme. Zhruba dvě minuty smažíme. Směs odstavíme, přimícháme vinný ocet a cukr. Rendlík dáme na sporák a na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Na závěr přidáme sůl a pepř.
  • 3
    Do mísy dáme na kostky pokrájené brambory, klobásky, zalijeme česnekovou zálivkou a zlehka promícháme.
  • 4
    Salát podáváme posypaný strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.