Bramborový salát s klobásou a sýrem
50 min.
Ingredience
- 700gramůBrambory
- 1,8litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 150gramůSýr Ementál (Primátor)
- 600gramůKlobása vepřová
- Na zálivku
- 70mililitrůOlej rostlinný
- 60gramůCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
- 1,5lžíceHořčice Dijonská
- 25gramůMouka pšeničná hladká
- 50mililitrůOcet vinný
- 1,5lžíceCukr krupice
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
828 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
66 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce uvaříme ve slané vodě doměkka. Poté je scedíme a oloupeme. Vepřové klobásky nakrájíme na kolečka a nasucho osmažíme na pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme nahrubo, petrželovou nať nasekáme najemno.
- 2Na zálivku v rendlíku zpěníme na oleji cibuli s česnekem, přimícháme petrželovou nať, hořčici a mouku a dobře promícháme. Zhruba dvě minuty smažíme. Směs odstavíme, přimícháme vinný ocet a cukr. Rendlík dáme na sporák a na mírném plameni za stálého míchání vaříme, až směs zhoustne. Na závěr přidáme sůl a pepř.
- 3Do mísy dáme na kostky pokrájené brambory, klobásky, zalijeme česnekovou zálivkou a zlehka promícháme.
- 4Salát podáváme posypaný strouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.