Bramborový salát s okurkami

10 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, salátovou okurku nastrouháme na jemné plátky, nakládané okurky scedíme, nastrouháme nahrubo, ponecháme si 40 ml láku z okurek. Pažitku s petrželkou posekáme najemno, bílou cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky.
  • 2
    Do salátové mísy vsypeme brambory, okurky, cibuli, podle chuti osolíme, opepříme a promícháme. Lák z okurek smícháme s vývarem, hořčicí, olejem a salát v míse zalijeme. Lehce promícháme a při podávání posypeme pažitkou a petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.