Bramborový salát s olivovým olejem
35 min.
Ingredience
- 100gramůMajonéza
- 1špetkaSůl
- 10gramůHořčice plnotučná
- 200gramůOkurka salátová
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 60gramůCibule
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 10mililitrůOcet kvasný lihový
- 400gramůBrambory
- 7mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
43 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme a ještě horké je nakrájíme na drobné kostičky. V míse promícháme s olivovým olejem, šťávou z citrónu, octem a hořčicí. Dosolíme a opepříme dle chuti.
- 2Do takto připraveného základu vmícháme nadrobno pokrájenou cibuli, petrželovou nať a salátovou okurku.
- 3Po vychladnutí vmícháme do salátu majonézu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.