Bramborový salát s roketou a jablky
35 min.
Ingredience
- 230gramůBrambory
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 130gramůSýr Feta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 30gramůOřechy vlašské
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný červený
- 1lžičkaMed včelí
- 10gramůFenykl čerstvý
- 150gramůRoketa
- 2kusyJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
210 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
11 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Zálivku smícháme ze dvou lžic olivového oleje, jedné lžíce červeného vinného octa, lžičky medu a kávové lžičky nasekaného fenyklu.
- 2Na salát si uvaříme brambory i se slupkou. Vodu slijeme, brambory nakrájíme na plátky a necháme vychladnout.
- 3Důkladně omyjeme listy rokety a necháme okapat.
- 4Zelená jablka zbavíme jádřinců, nakrájíme na kostičky a pokapeme citronem.
- 5V míse smícháme jablka, brambory, listy rokety, sůl a pepř. Přelijeme dresinkem a navrch přidáme kostičky kozího sýra. Ozdobíme jádry vlašských ořechů.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.