Bramborový salát s vepřovým masem
20 min.
Ingredience
- 900gramůBrambory vařené
- 200gramůŘedkev
- 150gramůŘedkvička
- 200gramůHrušky
- 200gramůSalát listový Dubáček
- 100gramůPotočnice
- 400gramůVepřové maso pečené
- 1stroužekČesnek
- 15gramůHořčice
- 20mililitrůOcet vinný
- 40mililitrůOlej olivový extra panenský
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůZázvor celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
885 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
63 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
9 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, vložíme do salátové mísy, osolíme a opepříme. Ředkvičky nakrájíme na čtvrtky, ředkev na kostičky, hrušku oloupeme, vykrojíme jádřinec a dužinu nakrájíme na tenké plátečky, zázvor nastrouháme najemno. Pečené maso nakrájíme na silnější nudličky, listy salátu natrháme na větší kusy, potočnici zbavíme tvrdého stonku a listy otrháme.
- 2Do mísy k bramborám přisypeme hrušku, ředkev, ředkvičky a promícháme. Vedle v misce smícháme prolisovaný česnek, zázvor, hořčici s octem a olejem. Vymícháme zálivku a přilijeme do mísy. Listy salátu a potočnice upravíme na talířky, doprostřed naneseme bramborový salát, obložíme vepřovým masem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.