Brambory dušené s klobásou a paprikou
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaKmín drcený
- 2kusyCibule
- 2kusyKlobása uzená
- 750gramůBrambory
- 1kusPaprika červená
- 1hrstPažitka
- 1hrstPetržel - nať
- 1hrstCibule - nať
- 1špetkaSůl
- 2decilitryVoda pitná
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brambory umyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nasekáme nahrubo. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Omytou pažitku, petržel a cibulovou nať jemně nasekáme.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přidáme kmín a necháme tzv. rozvonět. Pak přisypeme cibuli, krátce ji orestujeme. Přidáme klobásu, smažíme ji přibližně 2 minuty. Přisypeme brambory, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme pažitku a petrželovou nať, zalijeme menším množstvím vody, přikryjeme a dusíme 10 minut, dokud brambory nezměknou. Přebytečnou vodu slijeme, směs dáme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.