Brambory dušené s klobásou a paprikou

40 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory umyjeme, oškrábeme a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme, nasekáme nahrubo. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme jádřinců a pokrájíme na proužky. Omytou pažitku, petržel a cibulovou nať jemně nasekáme.
  • 2
    V hrnci rozpálíme olej, přidáme kmín a necháme tzv. rozvonět. Pak přisypeme cibuli, krátce ji orestujeme. Přidáme klobásu, smažíme ji přibližně 2 minuty. Přisypeme brambory, podle chuti osolíme a opepříme, vsypeme pažitku a petrželovou nať, zalijeme menším množstvím vody, přikryjeme a dusíme 10 minut, dokud brambory nezměknou. Přebytečnou vodu slijeme, směs dáme na talíře, posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.