Brambory na grilu se salsou
60 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 600gramůBrambory
- 400gramůRajčata
- 1kusCibule červená
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyChilli paprička
- 10lžicPetržel - nať
- 2kusyLimetka
- 1lžíceCukr třtinový
- 4lžíceOlej olivový extra panenský
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
145 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Umyté brambory se šlupkou uvaříme v hrnci s osolenou vodou, scedíme, necháme vychladnout. Nakrájíme je na čtvrtky a pokládáme na olejem vymaštěný a na vysokou teplotu zahřátý gril. Brambory osolíme, pokapeme olejem a opékáme za častého otáčení 7 minut. Na talíř položíme list ledového salátu, na něj pokládáme upečené brambory a přidáme rajčatovou salsu.
- 2Rajčatová salsa: Cibuli, česnek oloupeme, drobně nakrájíme a dáme do misky, na malé kousky nakrájená rajčata, nasekané chilli papričky, nasekanou petržel, šťávu ze 2 ks limetky, cukr, olej, dochutíme solí, pepřem důkladně promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.