Brambory na kari

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
  • 2
    Rajčata spaříme pod horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 3
    V misce smícháme česnek a kari v 1 dl vody, dochutíme zázvorem.
  • 4
    V jiné mice smícháme mouku s jogurtem.
  • 5
    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání v něm snažíme 20 minut nakrájené brambory. Potom k nim přidáme rajčata a jarní cibulky, směs česneku s kari kořením a vše krátce povaříme. Nakonec do směsi vmícháme jogurt s moukou a dobře prohřejeme. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.