Brambory na kari
40 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 2lžíceOlej rostlinný
- 3kusyRajčata
- 3kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1špetkaKari koření
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůJogurt bílý
- 2lžičkyMouka pšeničná hladká
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
6 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.
- 2Rajčata spaříme pod horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 3V misce smícháme česnek a kari v 1 dl vody, dochutíme zázvorem.
- 4V jiné mice smícháme mouku s jogurtem.
- 5Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání v něm snažíme 20 minut nakrájené brambory. Potom k nim přidáme rajčata a jarní cibulky, směs česneku s kari kořením a vše krátce povaříme. Nakonec do směsi vmícháme jogurt s moukou a dobře prohřejeme. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.