Brambory pečené na plechu s citronem

80 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
27 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
16 g
Cukr
38 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a podélně rozpůlíme. Citrony omyjeme, nakrájíme na tenké plátky a část omytého rozmarýnu jemně nasekáme.
  • 2
    Plech silně vymažeme olivovým olejem a rozložíme na něj plátky citronu. Na každý plátek položíme půlku brambory, pokapeme zbylým olejem a posypeme rozmarýnem. Brambory osolíme a opepříme.
  • 3
    Oloupané stroužky česneku rozpůlíme a spolu se zbylými snítkami rozmarýnu je rozdělíme mezi brambory.
  • 4
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.