Brambory pečené s pestem
100 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 1,5decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 0,75decilitrVývar zeleninový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceBazalka sušená
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
363 mg
Postup přípravy
- 1Opereme brambory a propícháme vidličkou slupky. Do slupek vetřeme sůl a dáme na pekáč. V předehřáté troubě je pečeme 60 minut, poté je vyndáme a podélně překrojíme na poloviny. Lžící je vydlabeme, vydlabanou směs dáme do misky a rozmačkáme ji.
- 2Smícháme smetanu a vývar a podusíme na mírném ohni 10 minut. Vmícháme rozetřený česnek, citronovou šťávu, bazalku, sůl a pepř. Směs vmícháme s piniovými semínky do bramborové kaše.
- 3Naplníme směsí bramborové slupky a posypeme parmezánem. Brambory dáme ještě na 10 minut do trouby a poté okamžitě podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.