Brambory pečené s pestem

100 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
261 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
20 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
363 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Opereme brambory a propícháme vidličkou slupky. Do slupek vetřeme sůl a dáme na pekáč. V předehřáté troubě je pečeme 60 minut, poté je vyndáme a podélně překrojíme na poloviny. Lžící je vydlabeme, vydlabanou směs dáme do misky a rozmačkáme ji.
  • 2
    Smícháme smetanu a vývar a podusíme na mírném ohni 10 minut. Vmícháme rozetřený česnek, citronovou šťávu, bazalku, sůl a pepř. Směs vmícháme s piniovými semínky do bramborové kaše.
  • 3
    Naplníme směsí bramborové slupky a posypeme parmezánem. Brambory dáme ještě na 10 minut do trouby a poté okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.