Brambory plněné lilkem
60 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 60mililitrůOlej olivový
- 250gramůLilek
- 50gramůOlivy černé
- 100gramůFazolové lusky zelené
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 50gramůTapenáda se zelenými olivami
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
348 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
21 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
10 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme, ne zcela doměkka, rozpůlíme je a vydlabeme.
- 2Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje a na něm osmažíme dužninu lilku, tu potom vložíme do mixéru, dále přidáme vydlabanou hmotu z brambor, tapenádu a 3 lžíce olivového oleje a vše rozmixujeme. Ochutíme solí a pepřem, naplníme vydlabané brambory a pečeme v předehřáté troubě při 220 °C asi 12 minut.
- 3Před podáváním ozdobíme černými olivami a zelenými fazolkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.