Brambory plněné masem
100 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 60gramůCibule
- 30gramůStrouhanka
- 150gramůVepřové maso mleté
- 100gramůAnglická slanina
- 6gramůPetržel kudrnka
- 40gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
28 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
972 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a na jedné straně je trochu skrojíme, aby lépe stály v pekáčku. Vybíráme brambory podobné velikosti. Vršek každé brambory seřízneme a dužinu vydlabeme či vykrojíme.
- 2Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme na drobné kousky a smícháme s mletým masem, solí, pepřem, nasekanou petrželí a strouhankou.
- 3Vydlabané brambory naplníme masovou směsí a vždy přiklopíme skrojkem. Každou bramboru omotáme plátkem slaniny a položíme do máslem vymazaného pekáčku.
- 4Pečeme 75 minut při 200°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.