Brambory plněné mletým masem

80 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, zabalíme do alobalu potřeného olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
  • 2
    Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mleté maso, krátce opečeme. Vmícháme posekané bylinky, rozsekaný česnek a předem namočenou, vymačkanou žemli. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
  • 3
    Pečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme částečně vychladnout, na spodní straně je zarovnáme a vršky seřízneme. Brambory vydlabeme, vybranou dužinu rozmačkáme a vmícháme do masové směsi. Směsí naplníme brambory, urovnáme je do zapékací mísy, zalijeme vývarem. Pečeme v troubě 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.