Brambory plněné mletým masem
80 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 8kusůBrambory
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1lžíceBazalka
- 1kusŽemle tuková
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
443 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
30 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, zabalíme do alobalu potřeného olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.
- 2Oloupanou cibuli nasekáme a necháme zesklovatět na másle. Přidáme mleté maso, krátce opečeme. Vmícháme posekané bylinky, rozsekaný česnek a předem namočenou, vymačkanou žemli. Směs osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 3Pečené brambory vyjmeme z alobalu, necháme částečně vychladnout, na spodní straně je zarovnáme a vršky seřízneme. Brambory vydlabeme, vybranou dužinu rozmačkáme a vmícháme do masové směsi. Směsí naplníme brambory, urovnáme je do zapékací mísy, zalijeme vývarem. Pečeme v troubě 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.