Brambory s balkánským sýrem
60 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 10kusůBrambory
- 300gramůSýr balkánský
- 200gramůJogurt bílý
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1hrnekVývar z hovězích kostí
- 20gramůTuk
- 1lžičkaBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
472 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
- 2Do pekáče vymazaného tukem klademe střídavě vrstvy brambor a nastrouhaného balkánského sýru. Každou vrstvu posypeme nasekanými bylinkami, mírně osolíme a opepříme. Poslední vrstvu budou tvořit brambory.
- 3Vše zalijeme vývarem a zvolna pečeme, až budou brambory téměř měkké. Potom je zalijeme rozšlehanými vejci smíchanými s jogurtem. Upečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.