Brambory s bylinkovou omáčkou
35 min.
Ingredience
- 1500gramůBrambory
- 2stroužkyČesnek
- 10gramůKapary
- 30gramůOkurky nakládané
- 100gramůSardelové řezy
- 10gramůPetržel - nať
- 10gramůBazalka
- 20mililitrůHořčice dijonská
- 50mililitrůOcet vinný
- 130mililitrůOlej olivový extra panenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
36 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
117 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, uvaříme ve vroucí osolené vodě, slijeme a necháme okapat. Poté nasekáme na hrubší kusy.
- 2Bylinky omyjeme a nadrobno pokrájíme.
- 3Česnek oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, stejně jako rybičky, okurky a kapary.
- 4Všechny suroviny, kromě brambor, smícháme dohromady.
- 5Za stálého šlehání vmícháme olej, hořčici a ocet. Osolíme a opepříme dle chuti a omáčku nalijeme k bramborám.
- 6Dobře promícháme a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.