Brambory s fenyklem, rajčaty a houbami v jednom hrnci

55 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a omyjeme brambory, hlívu ústřičnou, rajčata, chilli papričku, žlutou papriku, fenyklovou hlízu, cibuli a česnek.
  • 2
    Papriku a chilli rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Hlívu rozkrájíme na menší kousky.
  • 3
    Omyté čerstvé bylinky (kerblík, oregano, bazalku) drobně pokrájíme. Nať fenyklu odložíme stranou na ozdobu.
  • 4
    V hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem. Postupně budeme přidávat houby, pak papriku s chilli papričkou a vše za stálého promíchávání krátce osmažíme. Přidáme rajčata, brambory, vše ochutíme solí, pepřem, bylinkami, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 10-15 minut.
  • 5
    Hotový pokrm dosolíme podle chuti, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.