Brambory s fenyklem, rajčaty a houbami v jednom hrnci
55 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 400gramůHlíva ústřičná
- 400gramůRajčata
- 1kusChilli paprička
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 3kusyCibule
- 3stroužkyČesnek
- 1lžíceKerblík
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 0,5lžíceBazalka
- 1lžíceFenykl čerstvý
- 5lžicOlej olivový
- 2,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1decilitrRajčatová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
274 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a omyjeme brambory, hlívu ústřičnou, rajčata, chilli papričku, žlutou papriku, fenyklovou hlízu, cibuli a česnek.
- 2Papriku a chilli rozkrojíme, odstraníme semínka a pokrájíme na tenké proužky. Rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na čtvrtky. Brambory nakrájíme na tenké plátky. Cibuli s česnekem pokrájíme nadrobno. Hlívu rozkrájíme na menší kousky.
- 3Omyté čerstvé bylinky (kerblík, oregano, bazalku) drobně pokrájíme. Nať fenyklu odložíme stranou na ozdobu.
- 4V hrnci rozpálíme olivový olej, na kterém zpěníme cibuli s česnekem. Postupně budeme přidávat houby, pak papriku s chilli papričkou a vše za stálého promíchávání krátce osmažíme. Přidáme rajčata, brambory, vše ochutíme solí, pepřem, bylinkami, promícháme a pod pokličkou dusíme doměkka přibližně 10-15 minut.
- 5Hotový pokrm dosolíme podle chuti, rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkami fenyklu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.