Brambory s mangoldem a houbami
55 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory vařené ve slupce
- 200gramůHouby čerstvé
- 500gramůMangold
- 1kusCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceMajoránka
- 3lžíceOcet vinný
- 3lžíceVývar zeleninový
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 2kusyVejce slepičí
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Oloupanou, nasekanou cibuli zpěníme na 2 lžících másla. Přidáme očištěné, nakrájené houby, omytý, na nudličky nakrájený mangold, polovinu nasekaných bylinek a prolisovaný česnek. Vše opékáme 2-3 minuty. Zeleninu přelijeme vinným octem, vývarem a chvíli povaříme. Přidáme zbylé bylinky, osolíme a opepříme. Brambory promícháme s mlékem, smetanou a se žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a směs podle chuti osolíme a opepříme. Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme brambory, zeleninu a znovu brambory. Posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.