Brambory s mangoldem a houbami

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
25 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
13 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory uvařené ve slupce oloupeme a prolisujeme. Oloupanou, nasekanou cibuli zpěníme na 2 lžících másla. Přidáme očištěné, nakrájené houby, omytý, na nudličky nakrájený mangold, polovinu nasekaných bylinek a prolisovaný česnek. Vše opékáme 2-3 minuty. Zeleninu přelijeme vinným octem, vývarem a chvíli povaříme. Přidáme zbylé bylinky, osolíme a opepříme. Brambory promícháme s mlékem, smetanou a se žloutky. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a směs podle chuti osolíme a opepříme. Do máslem vymazané zapékací mísy vrstvíme brambory, zeleninu a znovu brambory. Posypeme nastrouhaným sýrem a poklademe vločkami másla. Pokrm zapékáme v troubě vyhřáté na 200 stupňů Celsia asi 20 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.