Brambory s petrželovým dipem
75 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůAnglická slanina
- 40gramůSýr Parmezán
- 100mililitrůOlej stolní
- 8kusůBrambory
- 3stroužkyČesnek
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
478 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
118 mg
Postup přípravy
- 1Vydrbeme brambory a opláchneme je vodou.
- 2Do kříže nařízneme, každou zabalíme zvlášť do alobalu a dáme na 50 minut péct do trouby na 220 stupňů.
- 3Posekáme petrželku, prolisujeme česnek, přidáme strouhaný parmazán, olej a osolíme a opepříme.
- 4Upečené brambory rozevřeme a plníme petrželkovým dipem. Nahoru položíme plátek anglické slaniny a dáme na 10 minut ještě zapéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.