Brambory se smetanou a bylinkami
40 min.
Ingredience
- 5,1decilitrůVoda pitná
- 4kusyVejce slepičí
- 2lžícePažitka
- 600gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 1,5lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2,5decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 2špetkySůl mořská
- 2špetkyPepř černý mletý
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
318 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
577 mg
Postup přípravy
- 1V malém hrnečku si uvaříme v 5 dl vody 4 vejce natvrdo. Vaříme je 10 minut, potom je vychlazená oloupeme a nakrájíme na plátky. Omytou pažitku drobně pokrájíme.
- 2Oloupeme a omyjeme brambory, nakrájíme je na plátky, vložíme do hrnce. Přidáme sůl, kmín, zalijeme jen 1 dl vody a přidáme 1/2 lžíce másla. Pod pokličkou brambory dusíme doměkka asi 10 minut.
- 3V rendlíku si rozpustíme 1 lžíci másla, přidáme 1 lžíci mouky a usmažíme světlou jíšku. Přimícháme k ní zakysanou smetanu a vše vyšleháme dohladka. Ochutíme mořskou solí, pepřem a podle chuti přimícháme ocet. Potom smetanovou směs nalijeme na brambory. Nakonec přimícháme pažitku. Každou porci ozdobíme vajíčky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.