Brambory se špenátem a s tofu
40 min.
Ingredience
- 400gramůŠpenát mražený
- 4kusyCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 300gramůBrambory
- 60gramůSýr sójový - Tofu
- 2lžíceKari pasta
- 300mililitrůVývar zeleninový
- 150mililitrůKokosové mléko
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
229 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
12 g
Cukr
522 mg
Postup přípravy
- 1Zmrazený špenát necháme povolit. Očistíme jarní cibulku, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Oloupeme česnek a nakrájíme na tenké plátky. Oloupeme, omyjeme a nakrájíme brambory na 1 cm velké kostky. Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm jarní cibulku, česnek a přimícháme kari pastu. Přidáme brambory a špenát a za stálého míchání vše krátce podusíme. Směs zalijeme zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem. Vše vaříme 10-12 minut a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Asi 2 minuty před koncem varu přidáme tofu a ještě krátce povaříme. Rozdělíme do misek a podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.