Brambory ve slupce s petrželkovým pestem
45 min.

Ingredience
- 12kusůBrambory
- 1litrVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusBobkový list
- 10gramůPetržel - nať
- 40gramůSýr Parmezán
- 2stroužkyČesnek
- 100mililitrůOlej olivový
- 20gramůOříšky piniové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
32 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
7 g
Cukr
324 mg
Postup přípravy
- 1Omyté brambory vaříme ve slupce v osolené vodě s kmínem a bobkovým listem asi 25 minut. Uvařené brambory scedíme.
- 2Z omyté petrželky otrháme lístky a spolu s oloupaným česnekem, nastrouhaným Parmezánem a piniemi je rozmixujeme. Do směsi vmícháme olej.
- 3Z připravených brambor seřízneme vršky a vnitřky vydlabeme, oloupeme a rozmačkáme spolu s vybranými vnitřky v míse. Vmícháme petrželkové pesto a směsí naplníme brambory.
- 4Můžeme podávat s vařeným hovězím masem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.