Brambory zapečené s květákem a sýrem
70 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 30gramůTuk
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1šálekMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKvěták
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10gramůPetržel - nať
- 750gramůBrambory
- 150gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5lžičkaHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Oloupané brambory nakrájíme na plátky, prosolíme a dáme je na tuk opéci. Trochu je podlijeme a udusíme doměkka.
- 2Do vymazané zapékací mísy dáváme střídavě plátky brambor a růžičky vařeného květáku. Zalijeme hustou omáčkou připravenou ze světlé jíšky z tuku a mouky. Omáčku zředíme mlékem a trochou vývaru z květáku. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a 2/3 nastrouhaného sýru. Navrch nasypeme zbylý sýr.
- 3Dáme do trouby zapéci.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.