Brambory zapečené s květákem a sýrem

70 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
530 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
29 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
10 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na plátky, prosolíme a dáme je na tuk opéci. Trochu je podlijeme a udusíme doměkka.
  • 2
    Do vymazané zapékací mísy dáváme střídavě plátky brambor a růžičky vařeného květáku. Zalijeme hustou omáčkou připravenou ze světlé jíšky z tuku a mouky. Omáčku zředíme mlékem a trochou vývaru z květáku. Osolíme, opepříme, přidáme hořčici a 2/3 nastrouhaného sýru. Navrch nasypeme zbylý sýr.
  • 3
    Dáme do trouby zapéci.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.