Brambory zapékané se sýrem

105 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
15 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci s osolenou vodou uvaříme brambory 10 minut, poté necháme okapat. Brambory nakrájíme na plátky a pokládáme je do ohnivzdorné misky, pokryjeme je trochou nakrájeného pórku, česneku, sýra a petrželky. Osolíme a opepříme. Dáme další vrstvu brambor a postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny ingredience.
  • 2
    Smícháme smetanu, mléko, sůl, pepř a přelijeme přes brambory. V předehřáté troubě pečeme brambory 75 minut při teplotě 160 stupňů.
  • 3
    Ozdobíme petrželkou a okamžitě podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.