Britské kedgeree bezlepkové pro alergiky na ořechy
50 min.
Ingredience
- 30gramůČočka jedlá
- 2litryVoda pitná
- 250gramůTreska uzená
- 2lžíceOlej z pšeničných klíčků
- 1kusCibule
- 225gramůRýže loupaná
- 2kusyVejce slepičí
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 3špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50gramůPetržel - nať
- 0,25lžičkaKurkuma
- 0,75lžičkaKari koření
- 300mililitrůMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
432 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
10 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvaříme čočku v osolené vodě podle návodu, slijeme vodu a čočku odložíme stranou.
- 2Do kastrolu vlijeme mléko, vložíme rybu. Asi 5 minut ji podusíme. Zkontrolujeme, jestli se maso dá rozebrat vidličkou. Slijeme mléko, Necháme rybu okapat, zbavíme ji kostí a kůže. Schováme mléko na rýži, aby mělo kedgeree správnou příchuť ryby.
- 3Oloupeme cibuli a nasekáme ji nadrobno. V pánvi zahřejeme olej a osmahneme na něm cibulku, dokud nezměkne. Poté k ní přidáme rýži a koření, obalíme v oleji.
- 4Použijeme mléko z dušení ryby, přidáme k němu vroucí vodu, abychom měli asi 450 ml tekutiny. Zalijeme tekutinou rýži s cibulí a přivedeme k varu. Mícháme, potom snížíme teplotu, znovu zamícháme a zakryjeme. Dusíme asi 10 minut, dokud rýže neabsorbuje všechnu tekutinu a není uvařená. Rýže se však nesmí rozvařit. Odstavíme ji a udržujeme v teple.
- 5V hrnci zahřejeme vodu, snížíme teplotu, aby neklokotala, ale vařila se jenom mírně, přidáme do ní vejce. Vaříme asi 7 minut. Uvařená vejce ihned zchladíme studenou vodou. Oloupáme je a nakrájíme na čtvrtiny.
- 6Smícháme v hrnci rybu s čočkou a rýží, vmícháme smetanu a citronovou šťávu. Poklademe čtvrtinami vajec, osolíme, opepříme.
- 7Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.