Brodet-dušená ryba
90 min.
Ingredience
- 4kusyČesnek
- 1kilogramTuňák obecný
- 500gramůRajčata
- 2decilitryOlej olivový
- 3lžícePetržel - nať
- 3lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžíceSůl
- 300gramůCibule
- 3lžíceCeler - nať
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
864 kcal
Bílkoviny
61 g
Tuky
62 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Cibuli očistíme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do hrnce. K cibuli přidáme očištěného, omytého a naporcovaného tuňáka. Rajčata omyjeme, pokrájíme na plátky, česnek, zelenou petrželku, celerovou nať nakrájíme nadrobno a vše přidáme k rybě. Přilijeme olej, ocet, 1 dl vody, osolíme, opepříme, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě vaříme doměkka přibližně 30 minut. Nemícháme, jen hrncem občas potřeseme.
- 2Rybu podáváme teplou s čerstvou zeleninou a rýží.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.