Brokolicový nákyp s gorgonzolou
40 min.
Ingredience
- 600gramůBrokolice
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyRajčata
- 3kusyCibulka jarní
- 1lžíceřepkový olej
- 150gramůSýr Gorgonzola
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1stroužekČesnek
- 0,5litrOmáčka bešamelová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na růžičky. Košťál oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ve vroucí osolené vodě brokolici blanšírujeme 2 minuty, vyjmeme a necháme zchladnout.
- 2Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm rajčata a cibulku asi 5 minut. Osolíme a opepříme.
- 3Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Do bešamelové omáčky rozdrobíme gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Poté přidáme ještě prolisovaný česnek a přidáme vejce.
- 4Zapékací mísu naplníme brokolicí, rajčaty a cibulkami, osolíme a opepřeme a přelijeme bešamelovou omáčkou. Dáme zapéct do trouby.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.