Brokolicový nákyp s gorgonzolou

40 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
321 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
10 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici omyjeme, očistíme a rozdělíme na růžičky. Košťál oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ve vroucí osolené vodě brokolici blanšírujeme 2 minuty, vyjmeme a necháme zchladnout.
  • 2
    Rajčata omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Jarní cibulku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme olej a opékáme na něm rajčata a cibulku asi 5 minut. Osolíme a opepříme.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 190 stupňů Celsia. Zapékací mísu vymažeme máslem. Do bešamelové omáčky rozdrobíme gorgonzolu a mícháme, dokud se sýr nerozpustí. Poté přidáme ještě prolisovaný česnek a přidáme vejce.
  • 4
    Zapékací mísu naplníme brokolicí, rajčaty a cibulkami, osolíme a opepřeme a přelijeme bešamelovou omáčkou. Dáme zapéct do trouby.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.