Brukvový salát s uzenou šunkou
20 min.
Ingredience
- 2kusyPetržel kořen
- 300gramůBrukev řepka
- 50gramůCibulka jarní
- 200gramůŠunka uzená
- Zálivka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
929 mg
Postup přípravy
- 1Petržel spolu s brukví oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelené natě jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme na kolečka, která přidáme do misky. Nakrájíme uzenou šunku na tenké pásky, které také dáme do misky.
- 2Do vhodné nádoby vlijeme ocet, přidáme sůl, pepř, hořčici a důkladně promícháme. Pomalu za stálého šlehání přiléváme olej a vyšleháme bílou zálivku.
- 3Připravenou zálivkou zalijeme salát. Všechny suroviny se zálivkou dobře promícháme. Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.