Brukvový salát s uzenou šunkou

20 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
24 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
6 g
Cukr
929 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petržel spolu s brukví oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Zelené natě jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou, osušíme, nakrájíme na kolečka, která přidáme do misky. Nakrájíme uzenou šunku na tenké pásky, které také dáme do misky.
  • 2
    Do vhodné nádoby vlijeme ocet, přidáme sůl, pepř, hořčici a důkladně promícháme. Pomalu za stálého šlehání přiléváme olej a vyšleháme bílou zálivku.
  • 3
    Připravenou zálivkou zalijeme salát. Všechny suroviny se zálivkou dobře promícháme. Hotový salát rozdělíme podle porcí na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.