Bůček na pivu s bramborami
53 min.
Ingredience
- 600gramůVepřový bok
- 1lžíceSádlo vepřové škvařené
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 1kusPetržel kořen
- 600gramůBrambory
- 500mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 5lžicStrouhanka
- 1lžícePetržel - nať
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
999 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
84 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky. Zeleninu a brambory oloupeme, nakrájíme na plátky, petrželovou nať jemně posekáme.
- 2Na sádle zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme. Poté přimícháme zeleninu s bramborami, opepříme, osolíme a okmínujeme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je vše měkké. Na závěr vmícháme strouhanku a několik minut ještě dusíme. Před podáváním vmícháme petrželovou nať.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.