Bujabéza z krevet
80 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 450gramůKrevety tygří - loupané
- 750gramůLosos - filety
- 100mililitrůOlej olivový
- 15gramůChilli omáčka
- 1kusPórek
- 1kusPaprika červená
- 4kusyRajčata
- 1kusBobkový list
- 1kusFenykl sladký - hlíza
- 250gramůBrambory
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 250gramůHřebenatka
- 10gramůŠafrán
- 5gramůFenykl obecný
- 1kusČesnek
- 8gramůKopr čerstvý
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 1,2litryVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
775 kcal
Bílkoviny
85 g
Tuky
37 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
8 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Krevety vyloupeme a vložíme do chladničky. Krunýře uschováme. Rybí maso nakrájíme na kostky o hraně cca 5 cm. V misce smícháme 2 lžíce olivového oleje, pomerančovou kůru, 1 stroužek česneku a chilli pastu. Rybí maso obalíme v marinádě a vložíme do chladničky.
- 2V hrnci rozehřejeme olej. Přidáme nakrájený pórek na kolečka, část nakrájené cibule a papriku. Za častého míchání opékáme 5 minut, dokud cibule nezměkne. Vmícháme rajčata, česnek, bobkový list, šafrán, semena fenyklu, rybí vývar, vodu a krunýře krevet. Obsah hrnce přivedeme do varu, teplotu snížíme a zakryté vaříme zhruba 30 minut. Směs scedíme.
- 3Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, za častého míchání opékáme fenykl a cibuli, dokud nezměkne. Přilijeme přecezený vývar a brambory, přivedeme k varu a vaříme 15 minut. Snížíme teplotu, přidáme rybu, krevety a hřebenatky. Vaříme, dokud maso nezměkne. Osolíme a opepříme.
- 4Polévku podáváme horkou s krajíčky bagety a ozdobenou snítkou kopru.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.