Bujabéza z tresky
55 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 1stroužekČesnek
- 1200gramůTreska aljašská
- 150mililitrůOlej olivový extra panenský
- 30gramůPórek
- 2litryVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 5gramůTymián sušený
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5kusůBrambory
- 1špetkaŠafrán
- 15gramůPetržel kudrnka
- 400gramůChléb pšeničný (bílý)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
21 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pórek, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, přisypeme do hrnce, kde jsme rozpálili olej. Necháme jen lehce zpěnit a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, tymián, posekanou petrželku, špetku šafránu, sůl a pepř. (Se solí opatrně, treska je sama o sobě dost slaná.) Přivedeme k varu a vaříme 15 minut.
- 2Nyní přidáme brambory pokrájené na kolečka, tresku nakrájenou na malé kousky, přilijeme 2 lžíce oleje. Vaříme dalších 20 minut.
- 3Podáváme s topinkami z bílého chleba potřenými česnekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.