Bujabéza z tresky

55 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
21 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pórek, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, přisypeme do hrnce, kde jsme rozpálili olej. Necháme jen lehce zpěnit a zalijeme vodou. Přidáme bobkový list, tymián, posekanou petrželku, špetku šafránu, sůl a pepř. (Se solí opatrně, treska je sama o sobě dost slaná.) Přivedeme k varu a vaříme 15 minut.
  • 2
    Nyní přidáme brambory pokrájené na kolečka, tresku nakrájenou na malé kousky, přilijeme 2 lžíce oleje. Vaříme dalších 20 minut.
  • 3
    Podáváme s topinkami z bílého chleba potřenými česnekem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.