Bujon z pernaté zvěřiny s lilkem
120 min.
Ingredience
- Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]
- 1lžíceCeler - nať
- 1kilogramBažant obecný
- 2kusyBobkový list
- 200gramůCeler bulvový
- 2kusyCibule
- 4kusyJalovec
- 200gramůKuřecí drůbky
- 0,5lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 4lžícePepř 4 barev
- 1kusMrkev kořen
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPetržel kořen
- 1lžícePetržel - nať
- 0,5lžíceSůl
- 5decilitrůVíno červené
- 7decilitrůVoda pitná
- 150gramůLilek
- 100gramůCuketa
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 2kusyČesnek
- 80gramůRajčata Cherry
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
873 kcal
Bílkoviny
72 g
Tuky
36 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
11 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Čerstvý kopr omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky. Oloupaný česnek prolisujeme a přimícháme do polévky spolu s koprem.
- 2Omytý lilek rozkrojíme na 2 cm plátky, které osolíme a necháme "vypotit". Po 30 minutách je opláchneme pod tekoucí vodou, plátky osušíme a rozkrájíme na kostičky. Omytou cuketu rozkrojíme, zbavíme zrníček a pokrájíme na kostičky. Omytá sherry rajčata rozkrájíme na poloviny.
- 3V hrnci si rozpustíme máslo a zamícháme do něj 1/2 lžičky bílého pepře, pak na něm krátce podusíme kromě kopru všechnu zeleninu.
- 4Zalijeme ji 1 litrem vínového bujonu a vaříme přibližně 5-7 minut.
- 5Oloupaný česnek prolisujeme, přimícháme do bujonu spolu s mletým barevným pepřem, koprem, dochutíme 1 lžičkou soli, povaříme 1-2 minuty a podáváme.
- 6Vínový bujon z pernaté zvěře [29549]:
- 7Očištěné a omyté maso (1 kg) z pernaté zvěře rozporcujeme a dáme do většího hrnce. Přidáme omyté kuřecí drůbky. Očištěnou a omytou zeleninu: mrkev celer, petržel a cibuli. Vše pokrájíme na kusy, přiložíme k masu, které zalijeme 7 dl vody a 5 dl červeného vína.
- 8Přidáme omytou nať petržele a celeru (snítky svážeme), 4 ks jalovce, 2 ks bobkový list, 2 stroužky oloupaný česneku a 1 lžíci barevného pepře. Vývar budeme vařit pod poklicí při mírné teplotě minimálně 1 hodinu. Musí jen probublávat. Pak vývar scedíme a když vychladne, dáme ho do druhého dne do chladničky. Maso obereme, pokrájíme a můžeme ho použít do různých polévek.
- 9Následující den posbíráme z vývaru ztuhnutý omastek, nebo znovu studený vývar scedíme - takto získáme čistý bujon, který přivedeme k varu, dochutíme solí, mletým pepřem, mletou paprikou, odstavíme z plotny a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.